Autor Téma: problém s didaktikou v titulcích  (Přečteno 6170 krát)

kocab

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
problém s didaktikou v titulcích
« kdy: Srpen 14, 2005, 05:13:13 dopoledne »
Když vypálím film s koncovkou .avi jako data na cd s titulky .srt  tak se při přehrávání v dvd přehrávači špatně zobrazují písmena č,ř,ě a možná i jiné. Titulky s koncovkou .sub přitom přehrávač nečte. Nevíte prosím někdo co s tím. Také titulky na televizi by mohli být trochu větší, i když na monitoru jsou ok. Dík.

Cesketitulky.com

problém s didaktikou v titulcích
« kdy: Srpen 14, 2005, 05:13:13 dopoledne »

mR_nEo

  • Překladatel
  • Příznivec ČT1
  • **
  • Příspěvků: 168
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #1 kdy: Srpen 14, 2005, 08:32:48 dopoledne »
To je ale problem dvd prehravace a pokud do nej nehodis novejsi firmware, ktery umi ceskou diakritiku, tak s tim nic nenadelas. Velikost titulku obecne u dvd prehravacu menit nejde.

xF4k3r

  • Administrátor
  • Kinofil
  • *****
  • Příspěvků: 987
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #2 kdy: Srpen 14, 2005, 08:39:10 dopoledne »
Pokud takovy firmware existuje. To same plati pro podporu .sub titulku. Zmenu velikosti pisma podporuje jen nekolik malo prehravacu.

kocab

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #3 kdy: Srpen 14, 2005, 09:28:43 dopoledne »
Ale u dvd formátů mi titulky fungují normálně. Proč potom u cd(.srt) dělají chyby.

solaris104

  • Příznivec ČT1
  • **
  • Příspěvků: 202
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #4 kdy: Srpen 14, 2005, 09:52:06 dopoledne »
Protoze u DVD jsou titulky jako obrazky a u *.srt nebo *.sub jsou to znaky. Nektere prehravace neumi Win1250 kodovani a staci titulky prekonvertovat do ISO-8859-2.
Ale prvni si zjisti, jestli neni nejaky novy firmware pro tvuj DVD prehravac. K nekterym prehravacum jsou lepsi amatersky upravene firmwary (umi treba ceske znakove sady, vetsi pismo) nez originalni. Pouzij google.com   :D

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #5 kdy: Srpen 14, 2005, 10:35:56 dopoledne »
a nebo proste orezat diakrituku, je to sice prasarna, ale da se to prezit :)
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis

kocab

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #6 kdy: Srpen 14, 2005, 21:11:02 odpoledne »
Stáhnul jsem podle vašich rad nový firmware(mimochodem to dvd je elta 8845),a podrobně jsem si přečetl návod pro instalaci. Všechno jsem udělal přesně jak bylo v návodu a můj přehrávač pořád hlásí disk unknown. Přečetl jsem si i zajímavý článek na zive.cz , zkontroloval jsem každý detail(i velká písmena), zničil jsem 6 cd, protože němci chtěli každé cd uzavřít a pořád nic. Nevíte čím by to ještě mohlo být. Nemůžu ten firmware dostat dovnitř. Dík.

xF4k3r

  • Administrátor
  • Kinofil
  • *****
  • Příspěvků: 987
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #7 kdy: Srpen 15, 2005, 01:17:45 dopoledne »
Firmware se vzdy pali jako image, udelal si to tak?

mR_nEo

  • Překladatel
  • Příznivec ČT1
  • **
  • Příspěvků: 168
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #8 kdy: Srpen 15, 2005, 07:55:43 dopoledne »
A hlavne doporucuju pouzivat CD-RW, neprijdes potom o tolik medii... ;)

kocab

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
problém s didaktikou v titulcích
« Odpověď #9 kdy: Srpen 16, 2005, 15:22:36 odpoledne »
Jak se pálí cd jako image. Mám poslední nero. V tom návodu na instalaci firmware bylo podrobně napsáno která ouška mám zathnout, co mám kde mapsat, dělal jsem to asi 5x a nikdy se to nechytlo. Přikládám vám proto pro představu ten návod. Dík.