Autor Téma: jak opravit casovani tituli?  (Přečteno 7909 krát)

hans

  • Fanoušek TV Nova
  • **
  • Příspěvků: 21
jak opravit casovani tituli?
« kdy: Srpen 08, 2003, 21:38:48 odpoledne »
jak nejlip sladit casovani titulku s filmem? potreboval bych presny postup pro posuv&meritko a vobsub - nejak se v tom moc nevyznam  :oops:

dikes

Cesketitulky.com

jak opravit casovani tituli?
« kdy: Srpen 08, 2003, 21:38:48 odpoledne »

mulphia

  • Příznivec ČT1
  • **
  • Příspěvků: 180
    • http://mulphia.herda.cz/
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #1 kdy: Srpen 09, 2003, 11:57:19 dopoledne »
no nejlepsi je mit titulky se stejnym FPS . .ty mohou byt tak nanejvis posunuty .. ja pouziva "Subtitle Editor.exe" ma to asi 256Kb .. do toho si nahrajes film .. titulky .. a pridavanim nebo ubiranim frame si je srovna s filmem .. kterej si tak poustis a koukas a sesazujes ..

slozitejsi je kdyz mas titule s jinym FPS .. na to taky neco bude . ja pouzivam "Subtitle.exe" 664kb tam si nahraju titulky srovnany na prvni zobrazeni titlku a pak si dam casove upravy a kdy se ma presne zobrazit posledni titulek .. pak to posunu a zase srovnam .. a tak do ty doby nez to fakt nesedi ..

ta slozitejsi verze se da delat i jinak .. nekdo se urcite ozve :))
_________/ [off]icial mpHa|| ||| ||  || | ||| |||
http://mulphia.herda.cz/
_________/ [baud]elaire web || ||| ||  || | ||| |||
http://mulphia.herda.cz/baudelaire/

Panda

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 7
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #2 kdy: Srpen 10, 2003, 11:15:42 dopoledne »
Ja pouzivam Subtitle Workshop, pokud titulky nesedej, staci jen oznacit prvni a posledni dialog a sesynchronizovat (rozestupy jednotlivejch titulku musej sedet, coz ale IMHO vzdycky budou) a nebo dalsi postup synchronizace podle puvodnich (treba EN titulku).

Oboje je popsano v helpu.

misul

  • Fanoušek TV Nova
  • **
  • Příspěvků: 47
re casovani
« Odpověď #3 kdy: Srpen 10, 2003, 19:34:52 odpoledne »
1/ vyprdni se na fps a hlavne casovej kod
2/ sezen si prog subtitleK5, a  treba ceskej prog Titulky
3/ preved casovej kod na frejmovej ( v Titulky prog)
4/ muzes tam nastavit fps ale nemusis je to jedno a hlavne to uloz ve formatu s frejmama ne casove, treba jako txt
5 / zjisti nejakej titulek na zacatku a nakonci a k nemu konkretni frejm (v Bsplayeru napr.), kde by se mel objevit, zjisti fps filmu
6/ a sup do SubtitleK5, nastav fps a zvol v nabidce zmenit casovani podle dvou bodu (ntn)== nastavto accept ulozit a je  to
(teda pokud titulky nejsou k nejakymu jinymu filmu nebo verzi, hlavne nepropadni prevadeni fps)

program subtitlesK5 nejspis najdes na tech obvyklejch stranach divx, tvfreak apod. jinak misul@post.cz

:-)

misul

  • Fanoušek TV Nova
  • **
  • Příspěvků: 47
este sorry === Subtitle Workshop
« Odpověď #4 kdy: Srpen 10, 2003, 19:39:39 odpoledne »
prehlid jsem odpoved se Subtitle Workshop - mozna je to lepsi a jednodussi ja nevim ja pouzivam ten SubtitlesK5, myslim ale ze ten hosan co to programoval uz toho nechal

Chiefak

  • Filmový Nadšenec
  • **
  • Příspěvků: 393
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #5 kdy: Srpen 10, 2003, 20:34:24 odpoledne »
vzdyt rikate kazdej to samy, akorat to dela kazdej v jinym programu :)
Wau kwau shawuji

hans

  • Fanoušek TV Nova
  • **
  • Příspěvků: 21
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #6 kdy: Srpen 10, 2003, 23:12:02 odpoledne »
diky vsem - urcite neco z toho vyzkousim, a kdyz tak si prijdu zase pro radu  :)

pavel gloss

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #7 kdy: Květen 15, 2005, 11:19:36 dopoledne »
Pokud je rozhozeny casovy meritko a neznas FPS, tak si odchyt cas prvniho a posledniho titulku. spocitej si poměr mezi ok poslednim casem z filmu a casem posledniho spatneho titulku a mas casove meritko, ktere aplikuj na titulky. Posun titulky tak aby sedel zacatek.

Mela

  • Kinofil
  • ***
  • Příspěvků: 1043
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #8 kdy: Květen 15, 2005, 11:22:31 dopoledne »
4 pavel gloss - uz jsem ti o tom psala i soukromou zpravu, no vidim ze nectes.
Prestan nam tady pls spamovat forum porad a tim jednim samym postem viz. vyse (kterych jsem vetsinu smazala).
Staci se domluvit s nekterym z moderatoru a soft na praci s titulky muzeme hodit na uvodni stranu :evil:  :evil:
   Life is pain, princess. . . . . . anyone who says differently is selling something.

pavel gloss

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #9 kdy: Květen 15, 2005, 11:28:54 dopoledne »
Zdravim,
omlouvam se za vice prispevku. Nechapu ale proc byly odstraneny mé prispevky z temat Konverze titulku a Diakritika, kde jsem se snazil pomoct. Mel jsem totiz taky podobne problemy jako ostatni. Je videt ze tuto konferenci spravuje nekdo kdo nema ani potuchu o praci s titulky a žádám o zarazeni techto zminenych prispevku zpet. Je to svobodna konference, rady by mely byt vitany a ne mazany.
Rad bych se dozvedel jak pridat program do sekce software na upravu titulku. Prispevky, ktere se mohou jevit jako spam po sobe samozrejme smazu.
p.gloss

Mela

  • Kinofil
  • ***
  • Příspěvků: 1043
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #10 kdy: Květen 15, 2005, 11:55:32 dopoledne »
Citace: "pavel gloss"
Zdravim,
omlouvam se za vice prispevku. Nechapu ale proc byly odstraneny mé prispevky z temat Konverze titulku a Diakritika, kde jsem se snazil pomoct. Mel jsem totiz taky podobne problemy jako ostatni. Je videt ze tuto konferenci spravuje nekdo kdo nema ani potuchu o praci s titulky a žádám o zarazeni techto zminenych prispevku zpet. Je to svobodna konference, rady by mely byt vitany a ne mazany.
Rad bych se dozvedel jak pridat program do sekce software na upravu titulku. Prispevky, ktere se mohou jevit jako spam po sobe samozrejme smazu.
p.gloss


No tvoje prispevky jsem smazala ja, jelikoz se jednalo o stale a tentyz prispevek (tj. spam) a to o odkaz na tvuj software. Nechala jsem tusim asi dva tyto prispevky. Nemusis tady ten svuj software propagovat na vsech moznych mistech na foru :wink:
Zaradime ho na uvodni stranu a bude po problemu.
Mozna bys mohl hodit odkaz na sajtu toho softu (jestli je)a nejenom odkaz na save? Hodil by se jpg toho programu apod. (pro zarazeni na uvodni stranu).
   Life is pain, princess. . . . . . anyone who says differently is selling something.

pavel gloss

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 4
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #11 kdy: Květen 15, 2005, 12:48:48 odpoledne »
ok, ale v tematech Diakritika jsem navrhnul ucinne reseni problemu (to ze je resenim jisty programek, ktery to umi, no a? vzdyt tady spousta lidi pise Sub.Wokrkshop umi todle a tamleto, jiny program umi to a to....) a v Konverzi jsem vyjmenoval podporovane formaty sveho softu, coz by mohlo pomoct nekomu kdo ma titulky v exotickem formatu, no nic......
Odkaz na stranky je www.x-name.wz.cz/div_subwiz09.htm
Odkaz na program je www.x-name.wz.cz/sw09.zip
Odkaz na obrazek je www.x-name.wz.cz/subwiz09big.jpg

Klidne tento prispevek smazte, prosim ale o zarazeni programku do prislusne sekce.
Dekuji, p.gloss

Mela

  • Kinofil
  • ***
  • Příspěvků: 1043
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #12 kdy: Květen 15, 2005, 13:13:08 odpoledne »
tnx. Hodim to na uvodni stranu 8)
   Life is pain, princess. . . . . . anyone who says differently is selling something.

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
jak opravit casovani tituli?
« Odpověď #13 kdy: Květen 15, 2005, 13:28:14 odpoledne »
Citace: "pavel gloss"
ok, ale v tematech Diakritika jsem navrhnul ucinne reseni problemu (to ze je resenim jisty programek, ktery to umi, no a? vzdyt tady spousta lidi pise Sub.Wokrkshop umi todle a tamleto, jiny program umi to a to....) a v Konverzi jsem vyjmenoval podporovane formaty sveho softu, coz by mohlo pomoct nekomu kdo ma titulky v exotickem formatu, no nic......
Odkaz na stranky je www.x-name.wz.cz/div_subwiz09.htm
Odkaz na program je www.x-name.wz.cz/sw09.zip
Odkaz na obrazek je www.x-name.wz.cz/subwiz09big.jpg

Klidne tento prispevek smazte, prosim ale o zarazeni programku do prislusne sekce.
Dekuji, p.gloss


nj ale ty si tu porad spamoval stejny prispevek a jeste si to prosazoval jako jadnou reklam :X Takze se nedim, ze byly smazany !!! Jako kdyby so to napsal jedno, tak to pochopim, ale nekolikrat. Stacilo dat treba info nekomu z moderatoru at to napise do sekce novinek!!Ale chapu, ze spamovani je jednodussi :evil:
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis