Autor Téma: PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????  (Přečteno 3340 krát)

Krny

  • Chrchel plovoucí v toaletní míse života
  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 8
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« kdy: Červen 10, 2004, 03:49:31 dopoledne »
CAU LIDI ! NO PROBLEM S CASOVANIM TITULKU JSEM VYRESIL VE SUBTITLE WORKSHOP, ALE MAM JINY PROBLEM . KDYZ UPRAVIM TITULKY TAK JAK MAJI BYT A BEZI STEJNE S FILMEM , TAK KDYZ FILM PREHRAVAM BUD REAL PLAYERU, NEBO WINDOWS MEDIA PLAYERU, TAK SE NEZOBRAZUJI TITULKY , KTERE JSEM UPRAVIL A ULOZIL ??? A TO JE SAMOZDREJME POJMENU STEJNE JAO JE POJMENOVAN AVI SOUBOR FILMU ?????????

A JESTE JEDNA VEC PROC KDYZ RIPNU DVD TAK Z TOHO MAM 4  AVI SOUBORY A TREBA TEN PRVNI JE JENOU 35 MINUT - TO SE PAK Z TOHO TITULKOVANI A SERAZOVANI POSERU ??

ZATIM CAU A DIK

Cesketitulky.com

PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« kdy: Červen 10, 2004, 03:49:31 dopoledne »

meo

  • Překladatel
  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1269
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #1 kdy: Červen 10, 2004, 09:02:13 dopoledne »
V subtitle workshope, když si tam pustíš film, tak máš vpravo pod tím filmem tzv.fps (frames per second) - většinou to je 25, 23.97,...

A potom si otevři ve workshopu i ty titulky a nalevo máš, jaký maj ty titulky fps. Takže dej těm titulkům stejný fps jako má ten film, a potom je posun (jestli to bude potreba), aby sedely na prvni vetu ve filmu, a tak by ty melo snad fungovat.
Sunt certi denique fines.

Norgen

  • Častý Návštěvník Kina
  • ***
  • Příspěvků: 604
    • http://artsubs.wz.cz/
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #2 kdy: Červen 10, 2004, 10:28:32 dopoledne »
To by me zajimalo, jak to pozna, v jakym FPS jsou ty titulky ulozeny? Treba kdyz mas titule v SubRipu nebo MicroDVD formatu a nemas u toho treba primo napsany {0}{0}25 FPS a podobne, tak z toho nemas sanci zjistit FPS. Nebo se pletu? Diky za odpoved
Norgen
--------------------------------------
 ---: ART.SUBS :---  
[CZ] ^ [EN]  ==> http://artsubs.wz.cz

 -= iNTERNAL.NFOs =-  ==> http://internal.wz.cz
--------------------------------------

meo

  • Překladatel
  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1269
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #3 kdy: Červen 10, 2004, 10:51:02 dopoledne »
Subtitle workshop ti to zjistí, vždyť jsem to psal výše. Jinak prý u titulků ve formátu Subrip (.srt) na fps nezáleží, tam jde o časy (ale nemůžu sám potvrdit, hrát si s tím nebudu).
Sunt certi denique fines.

Norgen

  • Častý Návštěvník Kina
  • ***
  • Příspěvků: 604
    • http://artsubs.wz.cz/
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #4 kdy: Červen 10, 2004, 11:37:30 dopoledne »
Nezlob se, ale to je blbost. Ten program to proste z tech titulku nemuze poznat. Po otevreni titulku si vlevo muzes nastavit sam Input FPS, ale samo si to detekovat neumi a ani nemuze. Pokud nevis, v jakym FPS to je ulozeny, tak mas smulu a musis si s tim hrat a docasovat to a ruzne menit FPS nez se trefis.
Norgen
--------------------------------------
 ---: ART.SUBS :---  
[CZ] ^ [EN]  ==> http://artsubs.wz.cz

 -= iNTERNAL.NFOs =-  ==> http://internal.wz.cz
--------------------------------------

meo

  • Překladatel
  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1269
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #5 kdy: Červen 10, 2004, 12:49:22 odpoledne »
Ok, tak jinak - dáš těm titulkům FPS jaký má ten film, ne.
Sunt certi denique fines.

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #6 kdy: Červen 10, 2004, 18:48:45 odpoledne »
no podle me je to blbost, to co rikas meo. Protoze fakt nechapu jak by to melo fungovat, jedine nejakym hokusem pokusem nebo by to muselo bejt v tom file, ale jinak to proste nemuze fachat  :roll:
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis

meo

  • Překladatel
  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1269
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #7 kdy: Červen 10, 2004, 19:46:22 odpoledne »
Proč by nemělo? Máš DVD - vytvoříš si mpeg/avi a ripneš titulky. Tím pádem časování titulků musí pasovat na film, ale může se ti stát (mně se to snad nestalo), že titulky a film budou mít odlišně FPS, tak upravíš FPS titulků podle filmu, ne. Co jinýho chceš u titulků měnit, než FPS a posunutí?

Jinak já dělám pořád se *.srt + Subtitle workshop by měl snad sám zesynchronizovat FPS filmu a titulků.
Sunt certi denique fines.

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #8 kdy: Červen 10, 2004, 20:07:54 odpoledne »
ale de o to, ze ten soft nemuze detekovat fps titulku.
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis

xF4k3r

  • Administrátor
  • Kinofil
  • *****
  • Příspěvků: 987
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #9 kdy: Červen 10, 2004, 20:54:34 odpoledne »
Citace: "meo"
Subtitle workshop ti to zjistí, vždyť jsem to psal výše. Jinak prý u titulků ve formátu Subrip (.srt) na fps nezáleží, tam jde o časy (ale nemůžu sám potvrdit, hrát si s tím nebudu).


Nezjistí, ani náhodou. Detekovat FPS z titulků nejde (s vyjímkou SUB ve kterých je to uvedeno). A že u SRT na fps nezáleží je taky blábol (co tu rozšiřuje mjjk). Jde tam sice o časy, ale NTSC (23.976) verze filmu je kvůli rozdílným fps pochopitelně delší než PAL (25), takže titles nemůžou sedět.

Norgen: Nepleteš. :wink:

Krny: Nezývá nic jiného než experimentovat.

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #10 kdy: Červen 10, 2004, 21:58:25 odpoledne »
jj u srt samozrejme zalezi na FPS = Frame Per Second = Snimku za sekundu !!!! Tak kdyz vezmu, ze video bude mit 1000 snimku, tak v PAL(25FPS) to bude 40s a NTSC (23.976) to 41,7s a pro 29,97 je to 33,4s coz je celekm dos, kdyz vezmem ze normalni film ma pres 120k snimku a to uz dela +-200s=3.5 minuty, coz je sakra znat. A pokud to zorsituje mjjk, tak nechapu jak muze neco prekladat :jumpy:  :jumpy:
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis

meo

  • Překladatel
  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1269
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #11 kdy: Červen 10, 2004, 22:42:53 odpoledne »
Tak jsem si hrál se SW a zjistil jsem...... vstupní fps znát prostě musíš.  :oops:

Tak se jedině podívej na netu, jestli u těch titlí není uvedený, jaký maj fps (na Extratitles to je u všech, ale otázkou je, jestli správně), tak máš input fps a znáš i fps filmu (napr.Subtitle workshop to umí vytáhnout), a potom to je hračka. Ale pokud je na netu to fps uvedeny blbe, tak si musis hrat.
Sunt certi denique fines.

Cyberpank(lama)

  • Filmový Odborník
  • ****
  • Příspěvků: 1387
    • http://www.knightfight.cz/?ac=vid&vid=117027934
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #12 kdy: Červen 10, 2004, 22:49:24 odpoledne »
no da se to i celkem od hadnou, aby clovek nemusel zkouset vsechny moznosti :wink:
Varovani: Autor prispevku je abstinent, PC negramot a odpurce pocitacovych her... proto nenese vinu za jeho naprostou nesmyslnost




Kontak only IRC #praha@QuakeNet a #titulky@LinkNet

klikni a uvidis

Petra

  • Stahovač Titulků
  • *
  • Příspěvků: 3
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #13 kdy: Červenec 18, 2006, 08:11:18 dopoledne »
chtěla bych se zeptat jak mám ti titulky stáhnout, aby je přehrávač přečetl.  Když je normálně stahnu, tak mají ikonku exploreru a a uloží se jako typ icq........ prosím poraďte :cry:

faced

  • Příznivec ČT1
  • **
  • Příspěvků: 212
PROBLEM S TITULKAMA BEHEM FILMU - NEZOBRAZUJI SE ????????
« Odpověď #14 kdy: Červenec 18, 2006, 09:39:53 dopoledne »
Na ikonce nezáleží, ta jen udává v čem máš nastaveno je otevírat (viz. Ovládací panely/možnosti složky/typy souborů), resp. s kterým programem je soubor titulků asociován, buď to máš pošahaný v nastavení složky nebo to nejsou titulky. Takže podstatné je, jakou má ten stažený soubor koncovku... Co je podle tebe "typ icq" netuším.
faced on www.csfd.cz